Évértékelő az igazgatóságon

2023. március 08. 11:30

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2022. évi tevékenységét értékelte Seres Tibor tűzoltó ezredes, igazgató, tűzoltósági főtanácsos március 8-án Salgótarjánban. Csaknem ezerötszáz tűzesethez és több, mint kilencszáz műszaki mentéshez riasztották 2022-ben Nógrád vármegye tűzoltóit.

Az ezredes előadásában ismertette a tűzoltói beavatkozásokat érintő statisztikákat. Bemutatta a tűzesetek és műszaki mentések, valamint a szén-monoxiddal összefüggő esetek számának alakulását az elmúlt évben. Kiemelte a tavalyi év során, vármegyénk területén bekövetkezett legnagyobb káreseteket is. Méltatta az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek egész éves, kiemelkedő munkáját, majd kitért központi pályázati lehetőségeik elmúlt évi eredményeire is.

Seres Tibor tűzoltó ezredes összegezte az igazgatóság polgári védelmi, iparbiztonsági és hatósági tevékenységét, kiemelte a képzéseket, szólt az igazgatóság hivatali, ellenőrzési és kommunikációs tevékenységéről is.

Végezetül a 2023-as  év fő feladataira hívta fel a jelenlévők figyelmét.

Igazgató úr zárásként megköszönte az állomány egész éves munkáját, és jó egészséget kívánt minden kollégájának a 2023-as évre is.

Fotók: Kapás Márton tű. főhadnagy


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap