Lehasadt faág és szabadtéri tüzek kedden

2023. február 22. 10:05

Lehasadt egy fa körülbelül tíz centiméter átmérőjű ága kedden délután Salgótarjánban, a Meredek utcában. Az ág a gyalogos- és a járműforgalmat is veszélyeztette. A helyi hivatásos tűzoltók létraszer segítségével távolították el a veszélyessé vált faágat.

Egy húsz méter magas, körülbelül másfél méteres törzsű fa belső, korhadt része égett a növény teljes magasságában tegnap délután Vizsláson, Újlak-pusztán. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. Az egység felhívta a polgármester figyelmét, hogy a fa veszélyes lehet, azt célszerű volna kivágatni.

Kétszer is felcsaptak tegnap a lángok Rimócon. Délután a Hunyadi úton körülbelül fél hektáron égett a száraz fű és a bozótos. A lángok a közelben álló házakat is veszélyeztették. Néhány órával később a Magashegyi utcában kapott lángra a száraz fű. Mindkét helyen a szécsényi hivatásos tűzoltók avatkoztak be. A tüzet kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével fékezték meg. Kár egyik helyszínen sem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Indexkép: Szécsény KvŐ

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap