Műszaki mentések a hétvégén

2023. február 20. 12:29

Vasárnap reggel, Balassagyarmaton a Hunyadi utcában, a rendőrség kérésére egy lakásba kellett bejutni a város hivatásos tűzoltóinak. Az egység percek alatt a helyszínre ért és a bejárati ajtót kézi szerszámokkal felnyitotta, a helyszínt a rendőrségnek átadta.

Patvarcon a pincesor egyik pincéjére dőlt egy fa, amely elektromos vezetékeket szakított el. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók és a Nógrádmarcal ÖTE segítségével a kidőlt fát eltávolították, a helyszínt a tulajdonosnak átadták.

Balassagyarmaton, a Rákóczi úton építési területet határoló alumínium paravánt döntött fel a szél. A helyszínre hat tűzoltó vonult három gépjárművel, a paravánt helyreállították, személyi sérülés nem történt.

Mátraszentimre határában egy fát kicsavart a viharos szél, amely az úttestre dőlt. A pásztói hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, a forgalmi akadályt megszüntették. A műszaki mentés során senki nem sérült meg.

Bánk és Alsópetény között két fa az útra dőlt, a gépjármű forgalmat akadályozta hétfőn hajnalban. A rétsági hivatásos tűzoltók a fákat eltávolították, az érintett útszakaszon a műszaki mentés idején teljes útzár volt érvényben. Ezzel egy időben, Acsa és Erdőkürt között egy személyautó az úttestről lesodródva az út menti árokba csapódott, majd fejtetőn állt meg. A gépjárművet vezető személy a berceli hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta a sérült járművet. A kiérkező egység a járművet áramtalanította, a helyszínt biztosította.

Indexkép: Bercel KvŐ

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap