Bajba jutott malac, közlekedési baleset és szabadtéri tüzek csütörtökön

2023. február 17. 08:20

Körülbelül négy méter mély emésztőaknába zuhant csütörtök délelőtt egy megközelítőleg harminc kilogrammos mangalica malac Balassagyarmat külterületén. A helyi hivatásos tűzoltók és az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei mentőkötél és létra segítségével kimentették a bajba jutott kismalacot, majd kordonszalaggal körbekerítették a gödröt. Az egység felhívta az állat tulajdonosának a figyelmét, hogy fedje be valamivel az emésztőaknát. A malac az eset során nem szenvedett sérülést.

Összeütközött egy személyautó és egy kisbusz csütörtök délután Balassagyarmat és Szügy között. A balassagyarmati hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik áramtalanították a járműveket. A balesetben három ember sérült meg, a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították őket. A mentési munkálatok ideje alatt a járműforgalom félpályán, rendőri irányítás mellett, váltakozva haladt.

Két helyszínre riasztották szabadtéri tüzekhez csütörtökön a Nógrád vármegyei tűzoltók. Diósjenőn az Üdülő soron közel fél hektáron égett száraz fű. A rétsági hivatásos tűzoltók és a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei kéziszerszámokkal avatkoztak be. Pár órával később Bér és Szirák között kapott lángra a nádas. Itt a berceli és a hatvani hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet.

Fotók: Balassagyarmat HTP; Bercel KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap