Felborult teherautó és szabadtéri tüzek szerdán

2023. február 09. 09:46

Az árokba hajtott és a tetejére borult egy teherautó szerda délután Diósjenőn, az Ady Endre utcában. A rétsági hivatásos tűzoltók és a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei áramtalanították a járművet. A teherautóban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg a balesetben.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő szerda délelőtt egy szécsényfelfalui, Arany János úti családi házban. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók az eredeti állapotok visszaállítása után vizsgálták a ház levegőjét, méréseik során kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. Az egység megvizsgálta a házban működő kandallóhoz tartozó kéményt, amely jelentősen el volt kormolódva. Mivel ez is közrejátszhatott a szén-monoxid-szivárgásban, ezért kitisztították a kéményt, majd felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a fűtőberendezést, míg azt szakember felül nem vizsgálta.  A ház két lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Két alkalommal riasztották szabadtéri tűzhöz szerdán a Nógrád vármegyei tűzoltókat. Kora délután Szirák külterületén körülbelül ezer négyzetméteren égett a nádas. A berceli hivatásos tűzoltók puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. Késő délután Bátonyterenyén, a Lengyendi úton gyulladt meg a száraz fű. Körülbelül ötezer négyzetméteren pusztított a tűz, mire a helyi hivatásos tűzoltók eloltották.

Fotók: Tóth Richárd tű. őrmester – Bercel KvŐ

           Rétság KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap