Csütörtökön sem pihentek vármegyénk tűzoltói

2023. január 20. 09:20

Megcsúszott és az oldalára borult egy személyautó csütörtök délelőtt a 23-as főúton, Bátonyterenye külterületén. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és a forgalom irányításában segédkeztek. Az egység az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkénteseinek segítségével kerekeire állította a járművet, majd levontatta az úttestről. A mentés ideje alatt félpályán, váltakozva haladt a járműforgalom. Az autóban csak a sofőr utazott, nem szenvedett sérülést a baleset során.

Hét alkalommal riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat a nagy mennyiségű csapadék miatt csütörtökön. Esővíz által elárasztott pincék miatt kértek segítséget Mátraszőlősön, Herencsényben, Somoskőújfalun, Etesen, Endrefalván és Szalmatercsen. A családi házak pincéjéből a vármegye hivatásos és önkéntes tűzoltói szivattyúk segítségével távolították el a felgyűlt vizet. Személyi sérülés egyik káreset során sem történt.

Kidőlt a fala egy ötlakásos, földszintes társasház egyik üresen álló lakásának csütörtök délután Salgótarjánban, a Hársfa úton. A helyi hivatásos tűzoltók kordonszalaggal körbezárták a veszélyessé vált épületrészt. Az épületet egy statikus szakember is átvizsgálta, aki megállapította, hogy a többi lakásban nem keletkezett kár, azok lakhatók maradtak. Személyi sérülés nem történt.

Az úttestre dőlt egy nagy méretű fa pénteken, kora reggel Szécsényben, a Kis utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

Fotók: Salgótarján HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap