A hétvége eseményei

2023. január 16. 10:04

Csőtörés elhárítása céljából munkagödröt ástak egy Kossuth Lajos utcai lakatlan épület előtt, Pásztón szombat délelőtt. A vizesedés miatt a ház falai megrepedtek, megrogytak, valamint a megdőlt falak egy gázvezetéket is veszélyeztettek. A helyi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a gázszolgáltató kiérkezéséig, majd kordonszalaggal lezárták az érintett területet. Személyi sérülés nem történt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő szombat este egy Fáy András körúti lakásban, Salgótarjánban. A helyi hivatásos tűzoltók az eredeti állapotok visszaállítása után vizsgálták a lakás levegőjének összetételét. Méréseik során kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét egy nyílt égésterű, gázüzemű vízmelegítő környezetében. Az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy ne használják a berendezést annak felülvizsgálatáig, majd átadták a helyszínt a gázszolgáltató munkatársainak. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy járdára zuhant, ezzel a gyalogosforgalmat akadályozta egy fa négy méter hosszú, lehasadt ága szombat reggel Salgótarjánban, a Rákóczi úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kézi erővel eltávolították az ágat a járdáról, majd átvizsgálták a fát további korhadt, balesetveszélyes részeket keresve. Személyi sérülés nem történt.

Néhány órával később egy kidőlt fa adott munkát a salgótarjáni hivatásos tűzoltóknak. Egy körülbelül húsz méter magas, hatvan centiméter átmérőjű fűzfa dőlt ki a Budavölgy utcában, átszakítva egy elektromos vezetéket is. Az áramkimaradás két családi házat és egy lovardát is érintett. Az egység motoros láncfűrész segítségével eltávolította a fát, majd átadta a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek. Az eset során senki nem sérült meg.

Egy két és fél méter mély aknába esett egy kistestű kutya vasárnap este Salgótarjánban, a Csokonai úton. A helyi hivatásos tűzoltók kiemelték az állatot és átadták a bejelentőnek. A kutya nem sérült meg.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő Salgótarjánban, egy Szécsényi úti családi házban vasárnap este. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói méréseik során nem mutatták ki a veszélyes gáz jelenlétét a lakás levegőjében. A házban egy kandalló és egy kazán is üzemelt a jelzés idejében, vélhetően ezek egyikének meghibásodása miatt áramlott vissza a füst, ennek hatására jelzett az érzékelő. Az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy a tüzelőberendezést annak szakember általi felülvizsgálatáig ne használják. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy tizenkét négyzetméteres faház vasárnap este Salgótarjánban, a Hanga utcában. A tűz egy közelben álló fenyőfára is átterjedt. A helyi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. A beavatkozást a sáros, csúszós, nehezen megközelíthető kárhelyszín és a heves esőzés is nehezítette. A tűz keletkezésekor nem tartózkodott senki az épületben. Személyi sérülés nem történt.

Fotók:     Juhász Jácint tű. százados – Salgótarján HTP

                Duhonyi László tű. őrmester – Pásztó HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap