A hétvége eseményei

2022. november 07. 10:15

Letért az úttestről, majd a tetejére borult egy személyautó péntek délután a 2108-as úton, Püspökhatvan közelében. A berceli hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Összeütközött két személyautó péntek este Karancslapujtőn, a Rákóczi úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a forgalom irányításában segédkeztek. A műszaki mentés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben.  Személyi sérülés nem történt.

Úttestre dőlt egy fa szombaton kora reggel a 22-es főúton, Piliny közelében. A szécsényi hivatásos tűzoltók, valamint a Szécsényfelfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát az útról, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt.

Lábsérülést szenvedett egy ember gombaszedés közben szombat délután Terény külterületén, az erdőben. Sérülése következtében önerejéből nem tudott lejönni onnan. A berceli hivatásos tűzoltók hordágyon elszállították a sérültet a mentőautóig.

Kerti kútba esett egy macska vasárnap délelőtt Nógrádszakálon, a Palóc úton. A szécsényi hivatásos tűzoltók dugólétra és mentőkötél segítségével hozták fel a rémült állatot az öt méter mély kútból.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy autó vasárnap délután Salgótarjánban, a Bajcsy-Zsilinszky úton. A lángokat a megyeszékhely hivatásos tűzoltói két vízsugár segítségével fékezték meg. A járműben négyen utaztak, mindannyian időben el tudták hagyni a járművet. Személyi sérülés nem történt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap este egy Mályva utcai családi házban Pásztón. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók megállapították, hogy eldugult a ház vegyes tüzelésű kazánra kötött kéménye, emiatt füst áramlik vissza az épületbe. Az egység eltávolította a kazánból a parazsat, majd átszellőztette az épületet. A levegő összetételének vizsgálata során kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. A lakók figyelmét felhívták, hogy ne használják a kéményt, ameddig azt kéményseprő szakember át nem vizsgálta. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt.

Fotók:   Juhász Jácint tű. százados – Salgótarján HTP

             Tóth Richárd tű. őrmester – Bercel KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap