A hétvége eseményei

2022. október 03. 11:11

Két alkalommal vonultak kidőlt fákhoz szombaton megyénk tűzoltói. Korán reggel Bánk külterületén akadályozta a forgalmat egy úttestre szakadt, öt méteres faág. A rétsági hivatásos tűzoltók eltávolították az ágat az útról, megszüntetve ezzel a kialakult útzárat. A délutáni órákban Szécsényben, a Katona József úton egy tizenöt méter magas fa egy villanyvezetékre dőlt. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát a vezetékről. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Lesodródott az útról, az árokba hajtott, majd tetejére borult egy személyautó szombat este a 2-es főúton, Rétság közelében. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Személyi sérülés nem történt.

Leszakadt és a járdára zuhant egy társasház negyedik emeleti erkélyének betonpereme vasárnap délután Salgótarjánban, az Ybl Miklós úton. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították a perem fellazult, veszélyessé vált részeit, a járdáról pedig feltakarították a már lehullott darabokat. Az egység felvette a kapcsolatot a közös képviselővel, aki gondoskodik majd az erkély javításáról. Személyi sérülés nem történt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy felújítás alatt álló lakásban, Salgótarjánban, a Kercseg úton vasárnap délután. A helyi hivatásos tűzoltók és a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakembereinek mérései kimutatták a lakásban üzemelő gázbojler környékén a szén-monoxid jelenlétét. A gázszolgáltató szakemberei a bojlert annak felülvizsgálatáig kizárták a rendszerből. Személyi sérülés nem történt.

Fotók: Csábi Ákos tű. törzsőrmester – Rétság KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap