Sok munkájuk akadt csütörtökön megyénk tűzoltóinak

2022. szeptember 30. 09:41

Két épülettűzhöz, kidőlt fákhoz és egy kútba esett kutyához is vonultak tegnap a Nógrád megyei tűzoltók.

Kigyulladt egy családi ház melléképülete csütörtök délután Nagybárkányban, a Petőfi úton. A lángok a fatárolóként használt melléképületről átterjedtek a főépület tetőszerkezetére is, amely megközelítőleg negyven négyzetméteren égett, valamint a garázsra is, amelyben egy személyautó is kigyulladt. A lángokat a bátonyterenyei, a salgótarjáni és a pásztói hivatásos tűzoltók fékezték meg. Az oltási munkálatok több mint négy órán át tartottak. Mivel az épület lakhatatlanná vált, a házban lakó hat embert ideiglenesen rokonok fogadták be. A munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útlezárás volt érvényben, a faluba nem lehetett járművel behajtani. Személyi sérülés nem történt.

Tűz keletkezett csütörtök délután egy Jókai utcai családi házban, Nógrádmegyeren. A ház egyik szobájában egy ágy, illetve egy kanapé kapott lángra. A tüzet a salgótarjáni és a szécsényi hivatásos tűzoltók oltották el. Személyi sérülés nem történt.

Kútba esett egy kutya egy családi ház udvarán csütörtök délután Nógrádszakálon, a Palóc úton. A szécsényi hivatásos tűzoltók egy mentőkötél segítségével kiemelték a kútból a rémült állatot. A gyors beavatkozásnak hála, sérülések nélkül adta át az egység a kutyát a gazdájának.

Négyszer avatkoztak be csütörtökön a Nógrád megyei tűzoltók a viharos idő miatt. Mind a négy esetben kidőlt fák adtak munkát a tűzoltóknak. A reggeli órákban villanyvezetékre dőlt egy fa Vanyarcon, a Mikszáth utcában. A fát a berceli és a hatvani hivatásos tűzoltók távolították el motoros láncfűrész és létraszer segítségével. A sérült vezeték miatt ideiglenesen három településen nem volt áram. Pár órával később Szurdokpüspöki külterületén dőlt az úttestre egy fa, amely félpályán akadályozta a járműforgalmat. Itt a pásztói hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Felsőtold és Garáb között az út fölé belógó ágak akadályozták az autóbuszok forgalmát. Az ágakat a szécsényi hivatásos tűzoltók távolították el. Délután Mátraverebély-Szentkút területén kellett kidőlt fákat eltávolítani a salgótarjáni hivatásos tűzoltóknak. Személyi sérülés egyik helyen sem történt.

Fotók:   Pádár József tű. zászlós – Bátonyterenye KvŐ

              Balla István tű. főtörzsőrmester – Salgótarján HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap