Melléképület lángolt, túrázó került bajba

2022. szeptember 02. 10:52

Darazsak támadtak egy emberre tegnap reggel Mihálygerge külterületén, az erdőben. A túrázó sérülései következtében nem tudta önerejéből elhagyni a helyszínt. A Karancs Természetjáró és Védő Egyesület önkéntesei terepjárón szállították a sérültet a mentőautóig, és átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak.

Távközlési vezetékekre dőlt egy kiszáradt fa csütörtök délelőtt Balassagyarmaton, az Ady Endre utcában. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével rövid időn belül eltávolították a fát, megelőzve ezzel a vezetékek sérülését.

Tűz keletkezett egy családi ház melléképületében csütörtök este Ludányhalásziban, a Dankó Pista úton. A lángokat a balassagyarmati és a szécsényi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg. A tűzben a kerékpártárolóként használt, harmincöt négyzetméteres alapterületű épület hetven százaléka, valamint a benne tárolt elektromos biciklik, fűnyírók, fűrészek és egyéb szerszámok semmisültek meg. A tüzet vélhetően egy elektromos kerékpár akkumulátorának meghibásodása okozta. A lángok a főépületre nem terjedtek át a tűzoltók gyors és szakszerű beavatkozásának köszönhetően. Személyi sérülés nem történt.

Indexkép: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap