Sok munkát adott a viharos idő a hétvégén megyénk tűzoltóinak

2022. augusztus 01. 09:57

Péntek éjszakától vasárnap délutánig több mint húsz alkalommal kellett beavatkozniuk a viharos időjárás miatt a Nógrád megyei tűzoltóknak. A legtöbb esetben kidőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz riasztották az egységeket. Kisecseten egy családi ház tetejére, Szarvasgedén és Szandán elektromos vezetékekre zuhantak a lehasadó faágak. A megye hivatásos és önkéntes tűzoltói rövid időn belül felszámolták a káreseteket.

Pásztóra, Nógrádmegyerre és Salgótarjánban több helyszínre is vonultak a hivatásos egységek a házak pincéjében felgyülemlett nagy mennyiségű esővíz miatt. A vizet szivattyúkkal távolították el az érintett helyiségekből.

Bátonyterenyén egy családi ház kéménye omlott le, megrongálva az épület tetőszerkezetét. A helyi hivatásos tűzoltók a tetősíkig visszabontották a kéményt és ideiglenesen letakarták a tetőt.

Rétságon egy két emeletes társasház tetőszerkezete ázott be. A beázás hat lakást érintett. Az egyik lakásban olyan súlyos károk keletkeztek, hogy az ott lakó öt embernek ideiglenesen el kellett hagynia azt.

Indexkép: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap