Közúti balesetek és tűzesetek a hétvégén

2022. július 25. 10:19

Összeütközött egy busz és két személyautó Salgótarjánban, a Bajcsy-Zsilinszky úton vasárnap délelőtt. A balesetben összesen tizenegy ember volt érintett, a három sofőr, illetve a busz nyolc utasa. Az egyik személygépkocsi sofőrje önerejéből nem tudta elhagyni az autót, őt a salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsból. A sérültet a mentőszolgálat munkatársai szállították kórházba. A baleset többi résztvevője nem szenvedett sérülést. A mentés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben.

Teljes terjedelmében égett egy százötven négyzetméteres családi ház tetőszerkezete Palotáson, a Rákóczi utcában tegnap délelőtt. A tűzesethez huszonöt tűzoltó vonult hat technikai eszközzel. A lángok oltását a pásztói, a hatvani, a berceli, a gyöngyösi és az aszódi hivatásos tűzoltók végezték a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Személyi sérülés nem történt.

Az árokba hajtott, majd a tetejére borult egy személyautó a 2-es főúton, Tolmács közelében tegnap délután. A rétsági és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók kerekeire állították, majd áramtalanították a járművet, ezután felitatták az úttestre folyt hűtőfolyadékot. Az autóban két ember utazott, őket kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. 

Három esetben vonultak vasárnap szabadtéri tüzekhez a Nógrád megyei tűzoltók. A lángok Taron, Vizsláson és Szirákon pusztítottak. A megye hivatásos tűzoltói mindhárom helyszínen rövid idő alatt eloltották a tüzet. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Fotók: Duhonyi László tű. őrmester- Pásztó HTP

            Benedek Tamás tű. törzsőrmester – Rétság KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap