Hétvégi viharkárok

2022. július 25. 10:10

Kidőlt fákkal, megrongálódott tetőszerkezetekkel, elszakadt elektromos vezetékekkel kellett megbirkózniuk szűkebb hazánk tűzoltóinak a hétvégén.

Szombaton ötven, vasárnap további nyolc, viharral kapcsolatos lakossági bejelentés érkezett a Nógrád megyei főügyeletre. A legtöbb esetben kidőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz riasztották a hivatásos és önkéntes tűzoltókat. Az egységek kézi erővel, motoros láncfűrésszel és létraszerrel avatkoztak be a káreseteknél. Volt, ahol a gyalogosok és az autósok forgalmát akadályozták a leszakadt ágak, máshol elektromos és távközlési vezetékeket szakítottak le.

Salgótarjánban egy négyemeletes társasház tetőszerkezetét és kéményét bontotta meg a vihar, Nógrádmegyeren egy családi ház tetőszerkezete sérült meg. Szécsényben a helyi buszpályaudvar tetejét fedő lemezek váltak le az erős széltől. Ságújfalun és Szécsényben parkoló személyautókban tettek kárt a kidőlt fák. Megyénk hivatásos és önkéntes tűzoltó egységei mindenhol rövid időn belül felszámolták a károkat. Személyi sérülés sehol sem történt.

Fotók: Végh Erik Valter tű. főtörzsőrmester – Szécsény KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap