A hétvége eseményei

2022. július 04. 11:25

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő péntek este Salgótarjánban, a Hársfa úton. A helyi hivatásos tűzoltók és a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei vizsgálták a lakásban a levegő összetételét. Méréseik során kimutatták a nyílt égésterű vízmelegítő közelében a mérgező gáz jelenlétét. A gázszolgáltató szakemberei kizárták a vízmelegítőt a rendszerből, az egységek felhívták a lakók figyelmét, hogy felülvizsgálatáig ne használják azt. A lakásban négy ember lakott, mindannyian időben elhagyták az épületet. Személyi sérülés nem történt.

A megye két különböző pontjára is riasztották a tűzoltókat kútba zuhant macskákhoz pénteken, az esti órákban. Nagykeresztúron a salgótarjáni hivatásos tűzoltók kötélen leereszkedve siettek a bajba jutott háziállat segítségére. Szügyön a balassagyarmati hivatásos tűzoltók egy a kútba leengedett vödör segítségével mentettek ki egy másik cicát. Mindkét négylábú épségben megúszta a kalandot, hála a tűzoltók gyors beavatkozásának.

Letért az úttestről és az árokba hajtott egy személyautó a 22-es főúton, Tereske közelében szombat reggel. A rétsági hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd felitatták az úttestre folyt üzemanyagot. Az autóban csak a sofőr utazott, a baleset során nem szenvedett sérülést.

Négy esetben vonultak a viharos időjárás miatt a Nógrád megyei tűzoltók a hétvégén. Péntek este Kutasó külterületén dőlt az úttestre egy fa, melyet a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei távolítottak el. Salgótarjánban, a Nyárjas puszta úton öt fa dőlt az úttestre szombaton kora reggel, akadályozva a járműforgalmat. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el az útról a fákat. Vasárnap korán reggel Patvarc külterületén dőlt az úttestre egy fa, melyet a balassagyarmati hivatásos tűzoltók távolítottak el az útról. Késő éjjel Felsőpetény és Alsópetény között akadályozta a járműforgalmat egy kidőlt fa a 2115-ös úton. Itt a rétsági hivatásos tűzoltók szüntették meg a forgalmi akadályt.

Letért az úttestről és az árokba hajtott egy személyautó Salgótarjánban, a Szécsényi úton vasárnap délután. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útlezárás volt érvényben.

Négyszer vonultak szabadtéri tüzekhez megyénk tűzoltói a hétvégén. Kozárdon, Erdőkürtön, Drégelypalánkon és Nógrádmegyeren kapott lángra a száraz fű. A leégett terület nagysága tíz négyzetmétertől fél hektárig terjedt. A Nógrád megyei hivatásos tűzoltók puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzeket. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Fotók: Szabó Gábor Vince tű. hadnagy – Balassagyarmat HTP

           Salgótarján HTP

                


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap