Kigyulladt kisteherautó, kidőlt fák és szabadtéri tüzek szerdán

2022. június 23. 09:34

Két esetben riasztották kidőlt fák miatt a Nógrád megyei tűzoltókat tegnap. Salgótarjánban, a Karancs úton a járműforgalmat akadályozta, Karancsalján, a Bartók Béla úton egy ház kerítését és előtetőjét veszélyeztette egy kidőlt fa. Mindkét esetben a salgótarjáni hivatásos tűzoltók távolították el a fákat motoros láncfűrész segítségével.

Szerdán öt szabadtéri tüzekkel kapcsolatos riasztás érkezett a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére. A lángok Salgótarjánban, Bátonyterenyén, Herencsényben, Ecsegen és Kishartyánban csaptak fel. A leégett területek nagysága száztól nyolcezer négyzetméterig terjedt. Ecsegen lakóházakat is veszélyeztettek a lángok. A kiérkező hivatásos és önkéntes tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével fékezték meg a tüzet. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kigyulladt egy kisteherautó motortere szerda este Salgótarjánban, a Csokonai úton, egy áruház parkolójában. A helyi hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt.
 

Fotók: Salgótarján HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap