Szabadtéri tüzek, kidőlt fák és közlekedési baleset

2022. május 30. 10:36

Két esetben vonultak szabadtéri tüzekhez a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók szombaton. A délelőtt folyamán Mátraverebélyen, a Vasút úton égett száraz fű és bozótos, körülbelül fél hektáros területen. Késő délután Bátonyterenyén, a Rákóczi úton gyulladt meg a száraz fű. Itt egy elhagyatott épületet is veszélyeztettek a lángok. A tüzet vízsugár, puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével fékezték meg. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Egy harminc méteres gesztenyefa dőlt az úttestre Litkén, a Béke úton szombat délután. A fa egy távközlési vezetéket is átszakított, valamint egy kerítést is megrongált. A szécsényi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát az úttestről, a forgalmi akadályt megszüntették.

Lesodródott az útról, a tetejére borult, majd félig a helyi bányatóba csúszott egy személyautó Szécsény külterületén. A helyi és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók először eltávolították a műszaki mentést akadályozó fákat, majd a partra vontatták a járművet. Személyi sérülés nem történt.

Tűz keletkezett egy vegyesboltban vasárnap hajnalban Salgótarjánban, a Petőfi úton. A bolt polcain lévő áruk kaptak lángra körülbelül két négyzetméteren. A helyi hivatásos tűzoltók az üzlethelyiség kirakatát védő rács eltávolítása után megfékezték a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Vasúti sínekre dőlt egy fa Balassagyarmaton, a Baross Gábor utcában vasárnap este. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították a fát a pályáról, a forgalmi akadályt megszüntették.

Indexkép: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap