A hétvége eseményei

2022. május 16. 13:11

Kazár, Székvölgy-pusztán, a pusztát a településsel összekötő erdőrészen átvezető út körülbelül negyven méter hosszú szakaszára földcsuszamlás következtében talaj csúszott szombat reggel. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei eltávolították az elmozdult fákat, az utat ás a vízelvezető árkot ideiglenesen helyreállították. A helyszínt átadták a település polgármesterének. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, a közművekben sem keletkezett kár.

Távközlési vezetéket szakított el egy kamion Diósjenőn, a Szabadság úton szombat délután. A baleset hatására a vezetéket tartó két oszlop is megsérült. A rétsági hivatásos tűzoltók és a Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei kordonszalaggal lezárták a területet, majd ideiglenesen rögzítették a sérült oszlopot. Az érintett útszakaszon félpályás útlezárás volt érvényben.

Jelzett a szén-monoxid érzékelő szombat délután egy Nyírfácska utcai lakásban, Salgótarjánban. A helyi hivatásos tűzoltók és a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai az eredeti állapotok visszaállítása után kimutatták a lakás levegőjéből a mérgező gázt. A gázszolgáltató szakemberei a vízmelegítőt kizárták a rendszerből. Személyi sérülés nem történt.

Árokba csúszott és a tetejére borult egy személyautó Erdőkürtön, a Kossuth úton szombat este. A berceli hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd segédkeztek a forgalom irányításában. Az autó két utasa könnyű sérüléseket szerzett.

Lehajtott az útról és szalagkorlátnak ütközött egy autó vasárnap délután a 22-es főút 25-ös kilométerénél. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és segédkeztek annak trélerre helyezésében. A balesetben három ember volt érintett, egyikük sem sérült meg. A műszaki mentés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben.

Eltört és az úttestre dőlt egy fa távközlési oszlop Salgótarjánban, a Nyerges utcában tegnap délután. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították az úttestről az elszakadt távközlési vezetéket és az oszlop forgalmi akadályt képező részét. Személyi sérülés nem történt.

Száraz fű és bozótos égett egy háromhektáros területen Bátonyterenyén, a 21-es főút mellett, a régi víztározó medrében vasárnap este. A helyi és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével eloltották a lángokat.

Fotók:  Pádár József tű. zászlós – Bátonyterenye KvŐ

            Benedek Tamás tű. törzsőrmester – Rétság KvŐ

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap