Csütörtökön is sok munkájuk akadt a Nógrád megyei tűzoltóknak

2022. március 25. 10:21

Letért az útról és az árokba hajtott egy személyautó a 21-es főúton, Mátraszőlős közelében tegnap délután. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és segédkeztek a mentősöknek az egyik sérült kiemelésében. Az autóban hárman utaztak, egy ember súlyos, kettő könnyű sérüléseket szenvedett.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy garázs és egy melléképület Rétságon, a Jászteleki úton csütörtök este. A lángok a közelben álló lakóépületet is veszélyeztették. A rétsági és a váci hivatásos tűzoltók, valamint a Rétság Község Tűzoltó Egyesület önkéntesei öt vízsugár segítségével oltották el a lángokat. Az egységek négy propánbutángáz-palackot vittek ki a melléképületből, amelyek közül kettő már a kiérkezésük előtt felrobbant. Személyi sérülés nem történt.

Parázslott egy parasztház tetőszerkezetének egyik gerendája Nemtiben, a Táncsics úton tegnap késő éjjel. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók rövid időn belül megszüntették az izzást. A tüzet vélhetően elektromos zárlat okozta.

Tíz esetben riasztották szabadtéri tüzekhez csütörtökön a Nógrád megyei tűzoltókat. A lángok Bujákon, Jobbágyiban, Szécsényben, Litkén, Mátraszőlősön, Sóshartyánban, Salgótarjánban, Karancslapujtőn, Hugyagon és Nemtiben csaptak fel. Mátraszőlősön nyolc hektáron pusztított a tűz, a lángok egy fenyőerdő lombkoronájára is átterjedtek. Salgótarjánban egy konténert gyújtott meg az égő, száraz fű, melyről egy ház tetőszerkezetére is átterjedtek a lángok. A tűzesetekhez kiérkező hivatásos és önkéntes tűzoltók vízsugár, kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével fékezték meg a tüzet. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Fotók: Pásztor Gábor tű. őrmester – Rétság KvŐ

            Kökény András - Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap