Káresetek hétfőn

2022. január 25. 09:19

A hét első napján is kéménytüzekhez és közlekedési balesethez siettek megyénk tűzoltói.

Összehordott szemét égett másfél négyzetméteren Cserháthalápon, a Molnár Ferenc utcában tegnap reggel. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángokat.

Száraz fű, bozótos égett fél hektáron Ecsegen, a Madách úton tegnap délután. A pásztói hivatásos tűzoltók és a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei kéziszerszámok segítségével eloltották a lángokat.

Lesodródott az úttestről, egy villanyoszlopnak ütközött, majd az árokba sodródva a tetejére borult egy személyautó Nagylócon, a Rákóczi úton hétfő este. A járműben két ember utazott, mindketten kirepültek az autóból, egyikük a gépjármű alá szorult. A szécsényi és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók kiemelték a sérültet az autó alól és átadták a mentőszolgálat munkatársainak, majd áramtalanították a járművet. Az ütközés hatására a villanyoszlop kidőlt, a magasfeszültségű vezetéket a szolgáltató áramtalanította. A mentők mindkét sérültet kórházba szállították. A mentés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben.

Három esetben riasztották kéménytüzekhez a Nógrád megyei tűzoltókat hétfőn. Kora délután Hugyagon, este pedig Diósjenőn, majd Rimócon izzott a lerakódott égéstermék családi házak kéményében. A vonuló egységek rövid időn belül eltávolították az izzó részeket. Rimócon egy, a kéménybe épített gerenda is átizzott, így a födémet is meg kellett bontani a tűz eloltásához. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Indexkép: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap