Kigyulladt egy autó Rétságon

2021. december 30. 08:55

Kigyulladt egy személyautó motortere Rétságon, a Jókai utcában tegnap délelőtt. A lángok az utastér egy részére is átterjedtek. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megfékezték a lángokat.

A gépjárműtüzek leggyakoribb oka műszaki meghibásodás, illetve elektromos zárlat. Ezek kialakulásának veszélye bármely autó esetében fennállhat, viszont fontos tényező a megelőzés szempontjából a gépjármű jól karbantartott állapota.

Bár nem előírás, viszont célravezető, hogy akinek lehetősége van rá, tartson tűzoltó készüléket a gépjárműben. Egy kezdetleges tűz megfékezésére teljesen alkalmas és nem foglal nagy helyet. Amennyiben rendelkezünk tűzoltó készülékkel akár egy gépjármű teljes kiégését is meg tudjuk akadályozni.

A tűz keletkezését követően a legfontosabb teendő, hogy a gépjárművet biztonságban, körültekintéssel, a közlekedést nem veszélyeztetve kell megállítani. Első mindig az élet és a testi épség megőrzése, ezért az autót a lehető leghamarabb el kell hagyni. Amennyiben van rá lehetőség és idő, csak akkor szabad nekiállni az értékek mentésének és a tűz oltásának.

Ha tűz keletkezik, minden esetben hívjuk a tűzoltókat a 112-es segélyhívószámon!

Fotók: Benedek Tamás tű. törzsőrmester – Rétság KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap