Kigyulladt egy családi ház Jobbágyiban

2021. december 02. 12:06

Reggel nyolc óra előtt pár perccel érkezett a jelzés a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére, mely szerint Jobbágyiban, a Fáy András úton kigyulladt egy családi ház.

A pásztói és a hatvani hivatásos tűzoltók két járművel, tízen vonultak a helyszínre. Kiérkezésükkor az épület egyik helyisége teljes terjedelmében égett, a lángok már a tetőszerkezetre is átterjedtek. A lánglovagok három vízsugár segítségével fékezték meg a lángokat.

A házban hatan éltek. A tűz keletkezésekor öten tartózkodtak otthon, mindannyian időben el tudták hagyni a lakást. Személyi sérülés nem történt. A ház lakhatatlanná vált. A lakók rokonoknál kerülnek elhelyezésre.

A legtöbb tűzeset nyílt láng használatára, elektromos hibára, fűtési rendellenességre, főzésre vagy dohányzásra vezethető vissza, pedig ezek mindegyike megelőzhető lenne egy füstérzékelővel és egy kis odafigyeléssel. A füstérzékelő a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő cselekedni, a kisebb tüzet eloltani, a tűzoltókat hamarabb lehet értesíteni, akik így több értéket tudnak megmenteni.

Fotók: Kapás Márton tű. őrmester


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap