Hétvégén is dolgoztak megyénk tűzoltói

2021. október 11. 10:47

Lángoló melléképület és autóbalesetek adtak munkát a Nógrád megyei lánglovagoknak a hétvégén.

Kigyulladt egy lakóház melléképülete Bátonyterenyén, a Forrás úton szombat délután. A helyi hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei egy vízsugárral, rövid időn belül eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Személyautó hajtott lovaskocsiba a 2-es út 54-es kilométerszelvényénél, Rétság közelében szombat délután. A balesetben három ember volt érintett. Kettőjüket könnyű, egyiküket súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentőszolgálat munkatársai. A rétsági hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították és segítettek a sérültek mozgatásában. A mentés ideje alatt a forgalom rendőri irányítás mellett, félpályán haladt.

Lesodródott az úttestről és az árokba hajtott egy személyautó Vizsláson, a Kossuth Lajos úton vasárnap délután. Az autóban csak a sofőr utazott, aki önerejéből nem tudta elhagyni az autót. A bátonyterenyei és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy önkéntese feszítővágó berendezés segítségével kiemelték a járműből a sérültet, akit a mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak. A mentés ideje alatt félpályás útlezárás volt érvényben.

 

Fotók: Benedek Tamás tű. törzsőrmester – Rétság KVŐ

           Németh Zoltán tű. főtörzsőrmester – Bátonyterenye KVŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap