Vizsgán vettek részt a Nógrád megyei tűzoltók

2021. október 08. 07:49

Gépjárműfecskendő és tűzoltótechnika kezelői vizsgát tettek a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon szerdán szűkebb hazánk hivatásos és önkéntes tűzoltói.

Az elmúlt időszakban a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kihelyezett képzésén lezajlott intenzív felkészítést követően számot adtak gyakorlati és elméleti tudásukról a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába tartozó hivatásos tűzoltók, valamint a megyénkben önkéntes tűzoltó és mentőszervezeti feladatokat ellátó egyesületi tagok is. A vizsgáztatást az oktatási központ szakemberei hajtották végre, biztosítva ezzel, hogy a képzés résztvevői országszerte egységes elvárások szerint teljesítsék a feléjük támasztott követelményeket.

Az önkéntes tűzoltó szervezetek közül a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a HELP Önkéntes Tűzoltó és Különleges Mentőegyesület és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tizenkilenc tagja tett sikeres vizsgát. Nekik a motoros láncfűrész, a vízátemelő és zagyszivattyú, az áramfejlesztő, illetve a hidraulikus mentőszerszám készlet használatával kapcsolatos tudásukat kérték számon. Emellett sikeres mentőszervezeti vizsgát tett csörlő használatából és teherkötözési ismeretekből az Ipoly-völgyi Különleges Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület három önkéntese is. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományának huszonegy hivatásos tűzoltója tett gépjárműfecskendő kezelői, vízszállító jármű kezelői, valamint áramfejlesztő kezelői vizsgát.

Gratulálunk kollégáinknak és köszönjük, hogy megszerzett tudásukkal és képzettségükkel tovább erősítik megyénk mentő tűzvédelmét.

Fotók: NMKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap