Térképpel futottak a tűzoltók

2021. szeptember 07. 10:05

Salgótarjáni tűzoltó kollégánk is dobogós helyezést ért el az idei Tűzoltótájfutó-versenyen.

Egy év kihagyás után szeptember negyedikén újra megrendezték a Tűzoltótájfutó-versenyt, amelynek helyszínét idén az egri hivatásos tűzoltó-parancsnokság biztosította. Az EVSI Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesület, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közös szervezésében hetedik alkalommal megrendezett, országos szintű verseny teljesítésére öt megyéből húsz hivatásos és létesítményi tűzoltó, és több mint kétszázötven civil versenyző nevezett.

Az időjárás is remekül alakult, amelynek mind a szervezők, mind a versenyzők nagyon örültek. A kellemes, napsütéses késő nyári időben kilenc órakor kezdődött a gyülekező a regisztrációhoz a laktanya sportpályáján, majd tíz órától egyéni időrendben indultak a versenyzők a pályát teljesíteni. A második forduló délután három órakor startolt. A rajtot megelőzően az indulóknak ezerháromszáz métert kellett sétálniuk, majd térkép alapján megkeresték az ismeretlen terepen a kijelölt pontokat.

A tájfutók az állóképességüket, a gyorsaságukat tették próbára, valamint azt, hogy milyen gyorsan tudnak tájékozódni Eger város területén. A tűzoltókat ezek a tulajdonságok napi szinten segítik a szabadtéri tüzek felderítésében, így remek gyakorlási lehetőséget adott számukra a versenyen való részvétel.

A rendezvényen nem csupán a tájfutók, hanem a velük érkező családtagok, barátok, ismerősök is jól érezték magukat. A Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság sátrában nagy volt az érdeklődés és a gyerekzsivaj. A kis lurkók színeztek, locsolós játékkal tették próbára ügyességüket, sőt, még egy igazi tűzoltóautóba is beülhettek, ahol tüzetesen szemügyre vehették a tűzoltók felszereléseit, a felnőttek pedig tűzmegelőzési totón tehették próbára a tudásukat.

A VII. Tűzoltó Tájfutó Verseny nyertesei:

Női kategória: 

  1. Tóbisné Várady Szilvia BM OKF GEK BAZ

Férfi21B kategória:

  1. Mórocza Árpád FER LTP
  2. Hegyi Ádám Egri HTP
  3. Szamosi Attila Heves MKI

Férfi35B kategória: 

  1. Kása Miklós Egri HTP
  2. Pummer Ádám Egri HTP
  3. Bányai Tamás Egri HTP

Férfi45B kategória: 

  1. Mérai Péter Egri KVK
  2. Verebélyi Tibor Salgótarjáni HTP
  3. Parzinkosz Sztavrosz Érdi HTP

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap