Közúti balesetek és kidőlt fák

2021. augusztus 06. 09:23

Felborult autókhoz, kidőlt fákhoz és háztetőre szakadt kéményhez vonultak tegnap a Nógrád megyei tűzoltók.

Egy személyautó felborult, többször átfordult, majd a kerekein állt meg Mátraszelén, a Táncsics úton tegnap délelőtt. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei az autót áramtalanították. A gépkocsiban két ember utazott, ők könnyű sérüléseket szenvedtek. A mentők kórházba szállították a sérülteket. A munkálatok ideje alatt a forgalom egy sávon, rendőri irányítás mellett haladt.

Tetejére borult egy személyautó Pásztón, az Alkotmány úton csütörtök este. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban két személy utazott, könnyű sérüléseket szenvedtek. A műszaki mentés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben.

Tetejére borult és félpályán akadályozta a járműforgalmat egy autó Szécsény és Őrhalom között a 22-es úton péntekre virradóra. A szécsényi és balassagyarmati hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, őt könnyű sérülésekkel szállították kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

Ledőlt egy családi ház kéménye és beszakította a tetőt Kisecseten, a Kossuth úton csütörtök délután. A berceli hivatásos tűzoltók ideiglenes fóliaborítást helyeztek el a tetőn a csapadék elleni védelem érdekében.

Öt esetben riasztották a Nógrád megyei tűzoltókat kidőlt fákhoz és lehasadt faágakhoz csütörtökön. Salgótarjánban három helyen is akadályozták a járműforgalmat, illetve elektromos vezetékeket veszélyeztettek a letört faágak. A helyi hivatásos tűzoltók rövid időn belül eltávolították az ágakat. Emellett Bujákon és Bánkon is kidőlt fákhoz vonultak a tűzoltók. Az úttestre dőlt és félpályán akadályozta a járműforgalmat egy fa Bánkon, a Rózsafa utcában csütörtök délután. A rétsági hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát az úttestről. Bujákon egy tíz méteres akácfa dőlt villanyvezetékre. A Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei távolították el a veszélyes fát.

Fotók:      Harangodi Gábor tű. zászlós, Pásztó HTP

                Gazsi Richárd tű. őrmester, Salgótarján HTP

                Tóth Richárd tű. őrmester, Bercel KVŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap