Nógrád megyére is lecsapott a vihar vasárnap

2021. augusztus 02. 10:59

Kidőlt fákkal, villámcsapás okozta kárral és lezúduló, nagy mennyiségű víztömeggel kellett megbirkózniuk szűkebb hazánk tűzoltóinak tegnap.

Vasárnap huszonkilenc, viharral kapcsolatos lakossági bejelentés érkezett a Nógrád megyei főügyeletre. A legtöbb esetben kidőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz riasztották a hivatásos és önkéntes tűzoltókat. Az egységek kézi erővel, motoros láncfűrésszel és létraszerrel avatkoztak be a káreseteknél. Volt, ahol a gyalogosok és az autósok forgalmát akadályozták a leszakadt ágak, máshol elektromos vezetékeket szakítottak le.

Dorogházán beton villanyoszlopot is magukkal sodortak a kidőlő fák, míg Karancskeszin egy lakatlan épület tetőszerkezete omlott be a viharos időjárás miatt. Ipolytarnócon a hegyoldalról lezúduló nagy mennyiségű csapadék lakóházakat veszélyeztetett, Balassagyarmaton pedig családi házba csapott a villám, kisebb károkat okozva az ingatlanban. Az egységek mindenhol rövid időn belül felszámolták a károkat. Személyi sérülés sehol sem történt.

Fotók: Pálkerti Csaba tűzoltó főtörzszászlós, Bátonyterenye KVŐ; Kurcsik Gergő tűzoltó őrmester, Pásztó HTP 

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap