Tűzesetekhez vonultak a nógrádi tűzoltók a hét első napján

2021. július 26. 20:34

Szurdokpüspökin, Mátraverebélyben, Salgótarjánban és Szirákon is felcsaptak a lángok hétfőn.

Hulladék égett harminc négyzetméteren egy szeméttároló udvaron hétfő délelőtt Salgótarjánban, a Salgó úton. A tüzet a város hivatásos tűzoltói oltották el a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A munkálatokban egy munkagép is segédkezett.

Mezőgazdasági épület tetőszerkezete gyulladt ki Szurdokpüspökin, az Ady Endre úton hétfő délután. A nyolcszáz négyzetméteres csarnok tetőszerkezete ötven négyzetméteren égett. Az épületben körülbelül ötezer naposcsibe volt elhelyezve. A lángokat a pásztói, a hatvani és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei fékezték meg. Az állatokat sikerült az épület lángoktól védett részébe terelni a tűzoltóknak, így mentésükre nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy körülbelül százhúsz négyzetméteres lakóépület egyik lakása hétfő délután Mátraverebélyben, a vasút úton. A tüzet a bátonyterenyei és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei oltották el. Az épület többi lakására a lángok nem terjedtek át. Személyi sérülés nem történt.

Égett a száraz fű megközelítőleg fél hektáron, Szirákon, a Rákóczi úton hétfő délután. A tüzet a berceli hivatásos tűzoltók oltották el puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével.

Fotók: Duhonyi László őrmester, Pásztó HTP; Forgó László őrmester, Bátonyterenye KVŐ

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap