Hétfőn sem pihenhettek a megye hivatásos tűzoltói

2021. július 13. 10:06

Közúti balesethez, tarlótűzhöz és égő autóhoz is riasztották hétfőn a nógrádi tűzoltókat.

Négy hektáron égett a tarló hétfő délután a 21-es főút 18-as kilométerszelvénye mellett. A lángok megfékezésében részt vettek a pásztói, a bátonyterenyei, illetve a hatvani hivatásos tűzoltók. A tüzet három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. A munkálatokban segédkezett a szomszédos földterület tulajdonosa egy munkagéppel.

Kisbusz és személyautó karambolozott tegnap este Etes és Ságújfalu között. A baleset öt embert érintett, egyikük beszorult a kocsiba. Az esethez a salgótarjáni hivatásos tűzoltókat és a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. Az egységek áramtalanították a járműveket, feszítővágó segítségével kiszabadították a sérültet a roncsok közül. A balesetben hárman súlyosan megsérültek, őket a tűzoltók átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A mentés ideje alatt az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Teljes terjedelmében égett egy autó hétfő este Mátraszelén, a Tóvég úton. A tüzet a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók oltották el. Az egység eltávolította a roncsot az úttestről és letakarította az utat. Személyi sérülés nem történt.

Fotók: Salgótarján HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap