Közlekedési balesetek és állatmentések a hétvégén

2021. június 07. 09:33

Az elmúlt két napban hét műszaki mentésnél és két tűzesetnél kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak Nógrád megyében.

Felborult egy személygépjármű szombat délben a 21-es főút 54-es kilométerszelvényénél, Salgótarjánban. A gépjárműben csak annak vezetője utazott, aki a megyeszékhely hivatásos tűzoltói kiérkezése előtt ki tudott szállni. Az egység áramtalanította a járművet, biztosította a helyszínt és segített a rendőrségnek a forgalom irányításában.

Három méter mélyen, két fal közé szorult egy kiscica egy családi ház padlásán vasárnap reggel Szécsényben, a Kassai úton. A város hivatásos tűzoltói, valamint a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei merítőszák segítségével kiszabadították a cicát és sértetlenül átadták a helyi állatvédőnek.

Nyolc méter mély kútba esett egy kutya vasárnap délelőtt Pásztón, a Körtélyes utcában. A város hivatásos tűzoltói kötél és dugólétra segítségével mentették ki az ebet, majd átadták a gazdájának.

Összeütközött két személygépjármű vasárnap délután Pásztón, a Fő úton. A baleset következtében az egyik autó nekiütközött egy villanyoszlopnak is, amely ettől kidőlt. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, biztosították a helyszínt és segítettek a rendőrségnek a forgalom irányításában, majd megszüntették a forgalmi akadályokat. A balesetben senki nem sérült meg.

Lesodródott az útról és fának ütközött egy személygépjármű vasárnap délután Nőtincs közelében. A váci hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót. A járműben csak annak vezetője utazott, akit a tűzoltók emeltek ki és átadták a mentőknek. A jármű vezetője a helyszínen életét vesztette.

Összehordott szemét égett húsz négyzetméteren egy családi ház udvarában vasárnap este Salgótarjánban, a Csokonai úton. A tüzet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy gyorsbeavatkozó vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Fotók: Szécsény KvŐ, KSM, PMKI Vác HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap