Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Salgótarjánban

2021. május 05.

Az elmúlt két napban összesen nyolc jelzés érkezett a megyei fő- és műveletirányítási ügyeletre. A beavatkozást igénylő esetek mellett kettő jelzés tévesnek bizonyult.

Lerakódott korom és kátrány égett egy családi ház kéményében hétfő kora este Bátonyterenyén, az Alkotmány úton. A város katasztrófavédelmi őrsének hivatásos tűzoltói eltávolították a kazánból az égésterméket és kitisztították a kéményt. Az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy felülvizsgálatig nem használhatják az égéstermék-elvezetőt. Az eset során senki nem sérült meg és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség, a fűtést más módon megoldották.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy társasház harmadik emeleti lakásában kedden délután Salgótarjánban, a Sebaji úton. A lakók még azelőtt kiszellőztettek, hogy a város hivatásos tűzoltói a helyszínre értek volna. Az egység rekonstruálta a körülményeket és méréseket végzett. A mérések már nem, de az érzékelőből kiolvasott adatok igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A gázszolgáltató szakembere kizárta a szolgáltatásból a fürdőszobai gázbojlert. Sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kidőlt egy nyolc méter magas fa és lombkoronája forgalmi akadályt okozott kedden délután Litke és Ráróspuszta között. A szécsényi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével megszüntették a forgalmi akadályt.

Indexkép: Illusztráció