Még van egy kis idő az alkotásra!

2021. április 09. 10:45

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2021-ben, immáron nyolcadik alkalommal hirdette meg az alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ezúttal is olyan alkotásokat vár, amelyeken a gyerekek megmutatják, hogyan látják a tűzoltói hivatást, a tűzmegelőzést és a tűzvédelmet. Az óvodások szabadkézi rajzokat vagy kézműves alkotást készíthetnek. Az iskolások három korcsoportban, hattól tíz, tizenegytől tizennégy és tizenöttől tizennyolc éves korig pályázhatnak. Ők ugyancsak küldhetnek be szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg számítógépes programot is készíthetnek.

A pályaműveket április 30-ig lehet benyújtani postán (Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 3100 Salgótarján, Szent Flórián tér 1.) vagy e-mailen (abtenq.gvgxnefnt@xngirq.tbi.uh), illetve előzetes egyeztetés után személyesen a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz a korcsoport és kategória megjelölésével. A benyújtott pályaművek csak a kitöltött adatlappal és szülői hozzájáruló nyilatkozattal együtt tekinthetőek érvényesnek! 

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait 2021 júniusában Budapesten adják át. Az országos verseny győztesei értékes díjakat kapnak, emellett különdíjak is gazdára találnak majd. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2021” címet, amelyért izgalmas tűzoltó-bemutató jár, amelyen a gyerekek megismerhetik a füstsátrat, olthatnak tálcatüzet, és vághatnak roncsot is. Mindez tűzvédelmi oktatás keretein belül, játékos formában történik.

További részletek a pályázati kiírásban.

Indexkép: Nógrád MKI archívum


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap