Oldalára borult gépjármű, lángoló épületek

2021. április 07. 10:52

A Nógrád megyei tűzoltók közlekedési balesethez, szabadtéri tüzekhez, kéménytűzhöz és épülettüzekhez is vonultak április 6-án.

Megcsúszott egy kanyarban és oldalára borult egy személygépjármű kedd kora délután Bátonyterenyén, a Rákóczi úton. A város hivatásos tűzoltói és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntese áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A gépkocsi sofőrje a tűzoltók kiérkezése előtt kiszállt a járműből, a mentők a helyszínen megvizsgálták, de nem szállították kórházba.

Gaz és szemét égett ötszáz négyzetméteren kedd kora este Szátokon, a Szabadság utcában. A tüzet a rétsági hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és vízsugár segítségével oltották el.

Lerakódott korom és kátrány égett egy családi ház kéményben kedd este Taron, a Szondy György úton. A pásztói hivatásos tűzoltók átvizsgálták a kéményt és kéménykotró segítségével eltávolították a lerakódott égésterméket. Az eset során senki nem sérült meg és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Nógrádmegyerben, a Petőfi út melletti árokparton nádas kapott lángra ezer négyzetméteren kedden este. A szécsényi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel fékezték meg a lángokat.

Teljes terjedelmében égett egy kis alapterületű családi ház kedd késő este Kállón, a Deák Ferenc úton. Az aszódi és a berceli hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A házban nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy faanyagokat tároló, lakóház oldalához épített faszerkezetű melléképület kedden éjszaka Karancslapujtőn, a Honvéd úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral előbb megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. Az eset során senki nem sérült meg.

Fotók: Bátonyterenye KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap