Mintegy húsz esethez riasztották a tűzoltókat

2021. március 29. 10:01

Az elmúlt két napban tizenöt tűzesethez és négy műszaki mentéshez riasztották a Nógrád megyei tűzoltókat. Tizenöt esetben be kellett avatkozniuk a tűzoltóknak, két bejelentés tévesnek bizonyult.

Lesodródott az útról és árokba borult egy személygépjármű szombat délelőtt Pásztó és Alsótold között, az ecsegi elágazó után. A járműben hárman utaztak, akik a pásztói hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt kiszálltak. Az egység a rendőrség helyszínre érkezéséig biztosította a helyszínt, majd kerekeire állította és áramtalanította a gépjárművet. A mentők egy embert megfigyelésre kórházba szállítottak.

Balesetet szenvedett kirándulóhoz vonultak vasárnap délután a salgótarjáni hivatásos tűzoltók és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei Salgótarjánba, a Medves-fennsíkon található Tehenesi-tónál lévő forráshoz. A tűzoltók a mentőkkel és négy civillel először az önkéntesek terepjárójához, majd a mentőautóhoz vitték le a sérültet. A kirándulót további kivizsgálásra a mentők kórházba szállította.

Szombaton hét, vasárnap pedig hat szabadtéri tűzhöz riasztották a Nógrád megyei hivatásos és önkéntes tűzoltókat. A leégett területek nagysága néhány négyzetmétertől hat hektárig terjedt. 

Szombat délelőtt Dejtáron, a Petőfi utcában és Bátonyterenyén, a Rákóczi úton is zöldhulladék égetése közben terjedt át a tűz az aljnövényzetre. Dejtáron a balassagyarmati hivatásos tűzoltók, míg a bátonyterenyei helyszínen a város katasztrófavédelmi őrsének hivatásos tűzoltói és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei avatkoztak be. Utóbbi esetnél a lángok a családi házhoz épített előtetőt is károsították. Kora délután Dorogháza külterületén száraz fű és nádas kapott lángra. A tüzet a pétervásárai és bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei oltották el. A tűz hat hektáron pusztított. Az esti órákban is nádas égett két hektáron Nógrádkövesd térségében. A lángokat a berceli és rétsági hivatásos tűzoltók fékezték meg.

Vasárnap délután fenyves erdő aljnövényzete égett fél hektáron Magyargécen, a Petőfi utca közelében. A szécsényi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével fékezték meg a lángokat. Ugyancsak a délutáni órákban száraz fű és bozótos kapott lángra nyolcezer négyzetméteren Taron, a József Attila út végén. A tüzet a pásztói hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el. A kora esti órákban Nógrádmegyerben, az Attila utcában száraz fű és nádas égett fél hektáron, ott a szécsényi hivatásos tűzoltók és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei avatkoztak be.

Fotók: Pásztó HTP, KSM


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap