Vasárnap is szabadtéri tüzek a megyében

2021. március 01. 10:33

Február utolsó napján is több szabadtéri tűzesethez vonultak a Nógrád megyei tűzoltók.

Száraz fű, nádas és kommunális hulladék égett tegnap kora délután Mátraverebélyben, a Dózsa György úton, a lángok több családi ház kertjére is átterjedtek. A tűz összesen egy hektárnyi területet érintett, amelyet a bátonyterenyei és salgótarjáni hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei két gyorsbeavatkozó vízsugárral, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal oltottak el.

Szirákon ötszáz méternyi nádas égett foltokban tegnap délután. A tüzet a berceli hivatásos és a héhalmi önkéntes tűzoltók egy vízsugár, valamint puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével oltották el.

Bátonyterenyén száraz fű és nádas kapott lángra két hektárnyi területen a tegnap délutáni órákban. A tüzet a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével oltották el.

Összehordott szemét égett húsz négyzetméteren tegnap délelőtt Drégelypalánkon, a Rákóczi úton. A tüzet a rétsági hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották. A délutáni órákban pedig Rimócon égett néhány négyzetméteren az összehordott hulladék, itt a szécsényi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Kigyulladt és kiégett egy mezőgazdasági munkálatokat végző traktor tegnap délután Szécsénke külterületén, néhány négyzetméteren a lángok átterjedtek a munkagép közelében lévő aljnövényzetre is. A tüzet a berceli hivatásos tűzoltók két gyorsbeavatkozó vízsugárral eloltották.

Az esetek során személyi sérülés nem történt.

Fotók: Bercel KvŐ, Nógrád KMSZ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap