Műszaki mentések és tűzesetek is az elmúlt hétvégén

2021. február 22. 10:32

Az elmúlt két napban műszaki mentésekhez és tűzesetekhez is vonultak a Nógrád megyei tűzoltók.

Diófa egyik ága lehasadt és veszélyeztette a közlekedést szombat reggel Balassagyarmaton, a Ligeti Lajos utcában. A város hivatásos tűzoltói létraszer és motoros láncfűrész segítségével a faágat eltávolították.

Út szélén parkoló gépjárműnek ütközött egy személygépjármű szombat délután Karancslapujtőn, a Rákóczi úton. A baleset következtében a gépkocsiba szorult az egyik utas. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és feszítővágó berendezés segítségével kiszabadították a sérültet, majd átadták a mentőszolgálatnak. A mentők két embert könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak.

A szomszédos ingatlan udvarára és egy személygépjárműre dőlt egy lakatlan épület vályog falának egy része szombat délután Érsekvadkerten, a Rákóczi úton. A rétsági hivatásos tűzoltók és az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesülete önkéntesei faanyagokkal alá- és megtámasztották, majd áramtalanították az épületet, ezután kordonszalaggal lekerítették a veszélyes területet. Az áramszolgáltató szakembere az ingatlant leválasztotta az elektromos hálózatról. Az eset során senki nem sérült meg.

Elektromos kapcsolószekrény égett egy garázsban szombat késő délután Patvarcon, a Mikes Kelemen utcában. A lángok átterjedtek a kapcsolószekrény környezetében tárolt anyagokra, eszközökre. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos áramtalanította az épületet, az egység a tüzet egy vízsugárral eloltotta. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

Korom izzott egy családi ház kéményében szombat késő este Nagyorosziban, a Géza fejedelem úton. A rétsági hivatásos tűzoltók kéménykotró segítségével megszüntették az izzást. Személyi sérülés nem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség, a lakók a fűtést más módon megoldották.

Bontási munkálatok közben kigyulladt egy személygépkocsi vasárnap délután Érsekvadkerten, a Deák Ferenc úton. A rétsági hivatásos tűzoltók és az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesületének önkéntesei kiérkezése előtt a lakók megfékezték a lángokat, az egységek egy vízsugárral megszüntették a füstölést. Az eset során senki nem sérült meg.

Fotó: Rétság KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap