Megérkezett a hó, óvatosan közlekedjenek az utakon!

2021. január 14. 08:59

Már Nógrád megyében is kisebb-nagyobb intenzitással havazik. Az utak havasak, nedvesek, helyenként csúszósak lehetnek. Havas időben csúszós, jeges utakkal, lezárt útszakaszokkal és csökkent látótávolsággal kell számolni, ezért időben induljunk útnak, s számoljunk azzal a lehetőséggel, hogy a megszokottnál jóval lassabban tudunk majd haladni.

Felhívjuk a figyelmet, hogy tekintettel a megváltozott időjárási körülményekre, fokozott óvatossággal közlekedjenek és tartsák be a téli közlekedésre vonatkozó szabályokat!

Mielőtt az autósok útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljenek útra. Az autóban tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont.

Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Használják a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t!

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/-n olvashat.

Indexkép: Nógrád MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap