Tűzesetek az elmúlt hétvégén

2021. január 11. 10:18

A Nógrád megyei tűzoltókat hét tűzesethez is riasztották az elmúlt hétvégén. Hat esetben be kellett avatkozniuk a tűzoltóknak, egy bejelentés tévesnek bizonyult.

Összehordott szemét égett néhány négyzetméteren szombat délután Mátraszőlősön, a Lengő utcában. A pásztói hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet.

Kigyulladt egy állattartásra szolgáló vályog- és téglaépítésű épület tetőszerkezete szombat éjszaka Karancslapujtőn, a Petőfi úton. A tulajdonos a salgótarjáni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt kiterelte a sertéseket az épületből. Az áramszolgáltató szakembere leválasztotta az épületet az elektromos hálózatról. Az egységek három gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a tüzet.

Egy lakatlan, romos állapotú családi ház egyik helyiségében szemét és rongyok égtek szombatról vasárnapra éjszaka Mátraverebélyben, a Dózsa György úton. A tűz átterjedt a födémre és a tetőszerkezetre is. A bátonyterenyei és a pétervásárai hivatásos tűzoltók két gyorsbeavatkozó vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Egy fémszerkezetű tároló égett szombatról vasárnap éjszaka Nógrádon, a Petőfi-telepen. A rétsági hivatásos tűzoltók és a Nógrádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei oltották el a tüzet és végezték el az utómunkálatokat. 

Lerakódott korom égett egy kétszintes családi ház kéményében vasárnap délután Egyházasgergén, a Liget úton. A ház lakója a salgótarjáni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eltávolította a parazsat a kazánból. Az egység átvizsgálta a kéményt, eltávolította az izzó, parázsló részeket és felhívta a lakó figyelmét, hogy felülvizsgálatig ne használja a kéményt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kigyulladt egy propánbutángáz-palack egy családi ház udvarán vasárnap reggel Balassagyarmaton, a Huszár Aladár utcában. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók megérkezése előtt a tulajdonos a palackot a kerti tóba dobta, de az tovább égett. Az egység megfékezte a lángokat, elzárta és visszahűtötte a palackot.

Az esetek során személyi sérülés nem történt.

Indexkép: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap