Tegnap történt

2020. december 01. 08:15

Tűzesethez és műszaki mentésekhez riasztották november utolsó napján a Nógrád megyei tűzoltókat.

Hétfőn délelőtt Ecsegre, a Dózsa György utcába füstszivárgáshoz riasztották a pásztói hivatásos tűzoltókat. Egy családi ház kazánjából a füst visszaáramlott a kazánházba és az ott lakó öttagú családot veszélyeztette. A kiérkező egység megállapította, hogy a kéményben a korom lerakódott és ez okozta a dugulást. A kazánból az izzó részeket eltávolították és a kéményseprőket értesítették. A fűtést más módon megoldották, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Pásztó mellett egy személyautó az útról lesodródott és az út menti árokba csapódott. A település hivatásos tűzoltói a gépjármű áramtalanítását végrehajtották, a gépjárművezető a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta a sérült járművet.

Hétfő délután Endrefalván, a Besztercebányai úton egy kamion rakománya villanyvezetéket és kábelszolgáltató légkábelét szakította el, a vezetékek a gépjármű tengelyére csavarodtak, a gépjármű forgalmi akadályt képezett. A szécsényi hivatásos tűzoltók a feltekeredett kábeleket kéziszerszámokkal eltávolították, az Endrefalvai és a Szécsényfelfalui Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai a forgalom irányításában segítettek.

Kép: Pásztói HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap