Tartalomjegyzék

A kémény is izzott csütörtökön

2020. október 16.

A Nógrád megyei tűzoltókat úttestre dőlt fához, izzó koromhoz és lángoló hétvégi házhoz is riasztották október 15-én, a péntek reggelt pedig műszaki mentéssel kezdték.

Elektromos vezetékre és úttestre dőlt egy nyolc méter magas fa csütörtök reggel Mátraszentimre-Bagolyirtáson, a Gyöngyösi úton. A pásztói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát.

Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében csütörtök délután Nagyorosziban, a Vörösmarty úton. A lakók kiszedték a parázsló részeket a cserépkályhából. A rétsági hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd kitisztították a kéményt. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Lerakódott kátrány és korom izzott egy családi ház kéményében csütörtök este Szurdokpüspökiben, a Szabadság úton. A pásztói hivatásos tűzoltók eloltották a parázsló részeket. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Teljes terjedelmében égett egy faszerkezetű hétvégi ház csütörtök éjszaka Salgótarjánban, a Levendula úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították az épületet, majd két vízsugárral eloltották a tüzet. A tűzoltók két 11,5 és egy 2 kilogrammos propánbutángáz-palackot is kivittek az épületből. Az egyik háztartási és a kemping gázpalackot hőhatás érte, ezért azokat visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt.

Péntek kora reggel is úttestre dőlt egy tíz méter magas fa Mátrakeresztesen, a Kékesi úton. A pásztói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt.

Indexkép: Illusztráció