Két baleset is történt pénteken

2020. szeptember 28. 12:46

Az elmúlt hétvégén Nógrád megye tűzoltói közlekedési balesetekhez, úttestre dőlt fához és gázszivárgáshoz is vonultak.

Frontálisan ütközött két gépjármű péntek délután Nagylóc és Zsunypuszta között. A gépjárművekben összesen heten utaztak, közülük egy ember a roncsba szorult. A szécsényi hivatásos tűzoltók hidraulikus feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki a sérültet, majd áramtalanították a járműveket és segédkeztek a roncsok elszállításában. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták. A mentőszolgálat munkatársai két sérültet mentőhelikopterrel, négy embert pedig gépjárművel szállítottak kórházba.

Kisbusz és kisteherautó ütközött ugyancsak pénteken, a délutáni órákban a 23-as főút 9-es kilométerszelvényénél, Nemti közelében. Az ütközés következtében a kisbusz árokba hajtott. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei áramtalanították a járműveket, biztosították a helyszínt, majd az egyesület terepjárójának segítségével levontatták az úttestről a teherautót. A járművekben összesen hárman utaztak, közülük a mentők egy embert kórházba szállítottak. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességben lezárták.

Propánbutángáz-palack lecserélése után szivárogni kezdett a gáz egy családi ház konyhájában vasárnap este Mátraszőlősön, a Lengő utcában. A pásztói hivatásos tűzoltók a feltehetően a szeleporsónál meghibásodott gázpalackot a szabadba vitték, ahol felügyelet mellett leengedték, majd átszellőztették az ingatlant. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Szécsény KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap