Jelzett a tűzjelző rendszer

2020. szeptember 22. 12:33

Hétfőn és ma hajnalban is tűzesethez vonultak a Nógrád megyei tűzoltók.

Füst áramlott ki hétfőn délelőtt a bátonyterenyei egészségház teteje alól, a Molnár Sándor úton. Miután jelzett az épület beépített tűzjelző rendszere, a tűzesethez a bátonyterenyei és salgótarjáni hivatásos tűzoltók, a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület vonult. Az épületből harminc embert menekítettek ki. A tűzoltók megállapították, hogy a gépészeti helyiségben elhelyezett szünetmentes áramforrást biztosító akkumulátortelep gyulladt ki. A lángokat porral oltó készülékkel fékezték meg, majd megkezdték a füsttel telítődött épület átszellőztetését.

Száraz fű égett ezerötszáz négyzetméteren tegnap délután Pásztón, a Csermely utca végén. A tüzet a városi hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó sugár és kéziszerszámok segítségével oltották el.

Összehordott szemét égett néhány négyzetméteren kedd hajnalban Salgótarjánban, a Csokonai úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap