Ismét a Robinson Szigeteken horgásztak a tűzoltók

2020. szeptember 15. 16:01

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a Nógrád Megyei Tűzoltó Horgászversenyt, mely a tavalyi évhez hasonlóan Szécsényben, a Robinson-szigeteken zajlott le. A tűzoltók szeptember 14-én kezdték el a huszonnégy órán át tartó halhajszát.

A versenyt Antal István tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg és köszöntötte a csapatokat, majd a szervezők tájékoztatták a versenyzőket a versenyszabályzatról és kisorsolták a csapatok helyeit a vízparton, ezt követően pedig kezdetét vette a huszonnégy órás verseny.

Szécsény határában megrendezett VII. Nógrád Megyei Tűzoltó Horgászversenyen nyolc két főből álló tűzoltócsapat vett részt. A versenyzőkhöz az időjárás és a tó is kegyes volt, hiszen nappal szikrázó napsütésben, éjjel pedig csillagos ég alatt foghatták ki a halakat.

A horgászverseny ma délelőtt tizenegy órakor zárult. A huszonnégy óra alatt kifogott halmennyiség összesítését követően kiderült, hogy az első helyezett a CSOSZI Team lett 85,78 kilogramm hallal, második helyen a Zolikáék elnevezésű csapat végzett 58,15 kilogramm uszonyossal, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a HátulISO Team állhatott 29,90 kilogrammnyi kihorgászott hallal.

Az első három helyezésért járó elismeréseket Antal István tűzoltó ezredes adta át – a nyertes csapatok okleveleket, serlegeket és ajándéktárgyakat kaptak. Különdíjat vehetett át a legnagyobb halat kifogó tűzoltó is: Csoór Tamás c. tűzoltó zászlós, aki egy 14,20 kilogrammos halat akasztott ki a vízből. A Robinson Szigetek jóvoltából az első helyezett csapat ajándékutalványt is átvehetett.

A záróünnepséget követően a szervezők és a versenyzők egy közös ebéddel zárták a 24 órás horgászversenyt.

Fotó: Nógrád MKI


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap