Mozgalmas volt a pénteki nap a tűzoltóknak

2020. május 23. 11:34

A Nógrád megyei tűzoltókat műszaki mentéshez és tűzesethez is egyaránt riasztották május 22-én.

Lesodródott, majd az úttól másfél méterre oldalára borult egy nyergesvontató Szécsény és Varsány között kora délután. A szécsényi hivatásos tűzoltók a sofőrt a szélvédő eltávolítását követően kiemelték a járműből és átadták a mentőknek, majd elvégezték az áramtalanítást és biztosították a helyszínt. Ezt követően a felborulás következtében a jármű tankjából folyó üzemanyagot felfogták.

Darazsak miatt riasztották egy salgótarjáni játszótérre a helyi hivatásos tűzoltókat a délutáni órákban. A csúszda alatt lévő fészket darázsirtó szerrel lefújták, majd kéziszerszám segítségével eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Háztartási hulladék égett húsz négyzetméteren délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral oltották el.

Erdő aljnövényzete égett hat hektáron Mátraszentimre-Fallóskúton ugyancsak a délutáni órákban. A tüzet a pásztói és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével oltották el.

Teljes terjedelmében égett egy személygépjármű késő délután Taron, a Szondy György úton. A tűz következtében egy másik személygépkocsi is károsodott. A tüzet a salgótarjáni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Egy tizenöt méter magas fa lehasadt ága veszélyeztette a gyalogos- és járműforgalmat péntek este Salgótarjánban, a Gagarin utcában. Az ágat a salgótarjáni hivatásos tűzoltók dugólétra és kéziszerszám segítségével távolították el. Személyi sérülés nem történt.

Autógumik és szemét égett kétszáz négyzetméteren éjszaka Drégelypalánk külterületén. Civilek még a rétsági hivatásos tűzoltók, illetve az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesületének önkéntes tűzoltói kiérkezése előtt elkezdték oltani a tüzet lapátokkal. A lángokat végül a tűzoltók oltották el. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Fotó: Szécsény KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap