A 20. héten történt jelentősebb beavatkozások

2020. május 18. 09:33

Az úttestre dőlt egy tizenöt méter magas nyárfa, teljesen elzárva azt a forgalom elől és leszakítva az elektromos vezetéket május 11-én délben Sóshartyánban, a Május 1. úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók eltávolították a fát az úttestről, majd a helyszínt átadták az áramszolgáltató szakembereinek. Személyi sérülés nem történt.

Méhek telepedtek egy közterületen levő fa lombjába, az arra közlekedő gyalogosokat veszélyeztetve hétfő délután Balassagyarmaton, a Thököly utcában. A város hivatásos tűzoltói biztosították a helyszínt a méhész megérkezéséig, majd segítettek a méhek befogásában. Az eset során senki nem sérült meg.

Egy családi ház kertjében egy ágykeretet gyújtottak meg késő délután Sóshartyánban, a Jókai úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be, az eset során senki nem sérült meg.

Egy fa szerkezetű melléképületben keletkezett tűz este Pásztón, a Fülemüle utcában. A város hivatásos tűzoltói és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei kiérkezése előtt az ott lakók a tüzet eloltották, az egységek megszüntették az izzást és átvizsgálták a helyszínt. Személyi sérülés nem történt.

Lesodródott az úttestről, majd telefonoszlopnak csapódott egy személygépjármű május 13-án délelőtt a 22-es számú főúton Ságújfalu és Kishartyán között. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók kerekeire állították a felborult gépjárművet és elvégezték az áramtalanítását. Az autóban utazó két ember megsérült, de mindketten önerőből ki tudtak szállni a járműből. A mentők megfigyelésre kórházba szállították őket.

Tetőcserepeket bontott meg a szél szerda délelőtt, ezzel veszélyeztetve a gyalogos forgalmat a Thököly utcában, Balassagyarmaton. A veszélyes cserepeket a városi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra segítségével távolították el. Az eset során nem sérült meg senki.

Késő délután Ipolyszögön, egy családi ház konyhájában a gáztűzhelyre szerelt propánbutángáz-palack elzárószelepénél szivárgott a gáz. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók áramtalanították az épületet, majd leszerelték a palackot és az udvarra vitték, ahol felügyelet mellett leengedték. Ezt követően a tűzoltók átszellőztették a lakást. Az eset során senki nem sérült meg.

Este pedig lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében Csécsén, az Erzsike úton. A pásztói hivatásos tűzoltók megszüntették az izzást, majd kitisztították a kéményt. Az eset során nem sérült meg senki, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Teljes terjedelmében égett két személygépkocsi május 14-én éjszaka Balassagyarmaton, a Nyírjes Tópart úton. A tüzet a városi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Ugyancsak csütörtök éjszaka oldalára borult egy kamion a 2-es számú főúton, Rétság külterületén. A járműben utazó sofőrt a rétsági és a váci hivatásos tűzoltók kiemelték, majd a mentőszolgálat kórházba szállította. Ezt követően a tűzoltók elvégezték az áramtalanítást. A tűzoltók a vontatmányt a fővárosi tűzoltódaru segítségével leválasztották, majd a kamiont kerekeire állították. Az út szélén lévő vontatmányt nem tudták kerekeire állítani, így azt elkerítették, elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.

Teljes terjedelmében égett egy családi ház egyik szobája május 15-én délelőtt Bátonyterenyén, az Abonyi úton. A lángok a tetőszerkezetre is átterjedtek. A salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei a tüzet két vízsugárral oltották el. Az épületből két gázpalackot is kihoztak a tűzoltók. A mentők egy embert kórházba szállítottak. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Út menti bozótos, száraz fű égett száz négyzetméteren május 16-án délután Őrhalom külterületén. A tüzet a balassagyarmati hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el.

Két nagyméretű szénabála égett május 17-én kora hajnalban Sámsonházán, a Petőfi úton. A tüzet a pásztói hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével oltották el.

Kigyulladt egy autóbusz motortere és égett az utasterének is egy része vasárnap délután Mátraterenyén, egy buszmegállóban. A buszsofőr egy porral oltó készülékkel elkezdte oltani a tüzet, végül a kiérkező pétervásárai és bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

 

Fotók: Salgótarján HTP, Rétság KvŐ, Bátonyterenye KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap