Kedden is több helyszínre hívták a tűzoltókat

2020. március 25. 10:12

Több helyszínre is hívták a tűzoltókat szabadtéri tüzek miatt. Két településen is izzott a korom a kéményben.

Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében Salgótarjánban, a Kálmán Imre úton tegnap, kora délután, illetve késő délután Balassagyarmaton, a Jópalócok útján. A salgótarjáni és a rétsági hivatásos tűzoltók megszüntették az izzást, kitisztították a kéményt. Sérülés nem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Száraz fű, nádas és bozótos égett délután ötven hektáron Rimócban, huszonöt hektáron Szirákon, emellett Bátonyterenyén két helyen is kigyulladt a vegetáció: a 23-as út 4-es kilométerénél kétszáz négyzetméteren, valamint az Erzsébet út melletti patak partján. Összehordott szemét kapott lángra néhány négyzetméteren Salgótarjánban, a Füleki úton. Este ugyancsak száraz fű, bozótos, illetve tölgyes aljnövényzete fogott tüzet összesen négy hektáron Nagyorosziban, a 2-es főút 69-es kilométerénél. A tüzeket a salgótarjáni, a balassagyarmati, a bátonyterenyei, a berceli, a szécsényi hivatásos tűzoltók, valamint a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület és az Ipoly-völgyi Különleges Mentő Egyesület önkéntesei kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel oltották el. Az esetek során senki sem sérült.

Tárolt trágya égett húsz négyzetméteren Nagylócban, az Ady Endre úton kora délután. A szécsényi hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet.

Fotó: Nógrád MKI archívum


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap