A hét Nógrád megyei eseményei

2020. március 13. 13:01

Mátramindszenten egy családi ház konyhája teljes terjedelmében égett. Összeütközött két személygépjármű a 23-as út és az Ózdi út kereszteződésében. Szabadtéri- és kéménytüzek is adtak munkát a nógrádi tűzoltóknak.

 

Hétfő este Hugyag külterületén több kupacba összehordott szemét égett. A szécsényi hivatásos tűzoltók a tüzet eloltották, az eset során személyi sérülés nem történt.

Elakadt egy betegszállító kocsi kedd reggel Bátonyterenyén, az Arany János úthoz körülbelül száz méternyire lévő földes úton. A járműben négy beteg és kétfős személyzet utazott. A városi hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei az egyesület gépjárművével és kézi erővel kijuttatták a földes útszakaszról. Személyi sérülés nem történt.

Nádas égett kedd este Szirákon. A berceli hivatásos tűzoltók gyorsan eloltották a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Egy melléképületben lévő hűtőszekrény gyulladt ki szerda este Bercelen, a Tabáni úton. Az égő berendezés felett izzani kezdett a tetőszerkezet. A berceli hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet és megszüntették az izzást. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Csütörtök reggel Pásztón, a Fő utcában egy családi ház kéményében lerakódott korom égett. A városi hivatásos tűzoltók kitisztították a kéményt. Senki nem sérült meg és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Száraz fű égett négy ponton, összesen körülbelül kétezer-háromszáz négyzetméteren szerda délután a 21-es főút mellett, Pásztó térségében. A pásztói hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei kéziszerszámok segítségével eloltották a tüzeket. 

Szerda délután Szátokon, a Rózsa utcában összehordott szemét égett, ott a rétsági hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Csütörtök délelőtt egy családi ház kéményében lerakódott korom izzott Alsópetényben, a Kossuth Lajos úton. A rétsági hivatásos tűzoltók az izzást megszüntették, majd kitisztították a kéményt. Az eset során személyi sérülés nem történt, illetve lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükséges.

Csütörtök délelőtt nádas égett öt hektáron Kazár és Mátraszele között. Az esethez a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei vonultak. A tűzoltók a tüzet a nagy szél miatt nem tudták eloltani, ezért felügyelet mellett leégették a területet, utómunkálat keretében a még égő részeket kéziszerszámokkal eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Csütörtök délután egy tizenöt méter magas fűzfa veszélyesen megdőlt az Eresztvény és Salgóbánya közötti útszakaszon, veszélyeztetve a járműforgalmat. Ugyanezen napszakban Karancslapújtőn egy 25 méteres száraz gesztenyefa törzse a nagy szél következtében hosszában felhasadt. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók a veszélyes fákat motoros láncfűrésszel eltávolították. Egyik esetnél sem történt személyi sérülés.

Egy családi ház konyhája égett teljes terjedelmében csütörtök délután Mátramindszenten, a Rákóczi úton. A tűz keletkezésekor egy ember tartózkodott az épületben, de a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta az épületet. A pétervásárai, a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és az  Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei eloltották a tüzet. Senki nem sérült meg, ám az épület lakhatatlanná vált, ezért egy ember átmenetileg rokonokhoz költözött.

Háromszáz négyzetméteren fenyveserdő aljnövényzete égett csütörtök este Magyargécen. A szécsényi hivatásos tűzoltók és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei a tüzet eloltották. Továbbá erdei aljnövényzet és száraz fű égett nyolcszáz négyzetméteren Sóshartyán külterületén. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, a helyszínt az önkéntesek járműveivel tudták megközelíteni.

Egy családi ház padlásterében az elektromos vezeték bekötésénél keletkezett tűz csütörtök este Nőtincsen, a Szabadság úton. A lángok a gerendára és a tetőlécre is átterjedtek. A tulajdonos a rétsági hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt áramtalanította az épületet és a tüzet porral oltó készülékkel eloltotta, az egység puttonyfecskendővel megszüntette az izzást és az áramszolgáltató kiérkezéséig biztosította a helyszínt. Személyi sérülés nem történt, de az ott lakó két felnőtt és egy gyerek átmenetileg rokonokhoz költözött.

Összeütközött két személygépkocsi csütörtök este Bátonyterenyén, a 23-as út és az Ózdi út kereszteződésénél. Mindkét sofőr egyedül utazott, és az egységek kiérkezése előtt ki tudtak szállni a járművekből, sérülést nem szenvedtek. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei a 23-as út teljes lezárása mellett áramtalanították a járműveket, ezalatt az Ózdi úton zavartalanul haladt a forgalom. Az egységek ezt követően a forgalom irányításával és a helyszín biztosításával segítették a rendőrség munkáját.

Egy társasház egyik lakásában bejelzett a szén-monoxid érzékelő péntek reggel Salgótarjánban, a Kercseg úton. A lakás átszellőztetése a salgótarjáni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt megtörtént. A tűzoltók méréseket végeztek az ingatlanban, a mérőműszer minimális mennyiségben szén-monoxidot mutatott ki a levegőben, ezért a tűzoltók a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakemberét, aki a készüléket leplombálta. Az eset során senki nem sérült és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Fotók: Bátonyterenyei KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap