Tartalomjegyzék

Tűzesetekhez és közlekedési balesethez is vonultak a tűzoltók hétfőn

2020. február 18.

Bátonyterenyén teljes terjedelmében égett egy hétvégi ház tetőszerkezete, a 2-es számú úton Szendehely és Nőtincs között pedig árokba hajtott és a tetejére borult egy személygépkocsi.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméteres hétvégi faház tetőszerkezete hétfő reggel Bátonyterenyén, a Szorospataki úton. Az épületben nem tartózkodott senki. A bátonyterenyei és salgótarjáni hivatásos tűzoltókat, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkénteseit riasztották a helyszínre, akik az áramtalanítást és a vezetékes gáz elzárását követően teljes légzésvédelem mellett behatoltak az épületbe, a lakórészt átvizsgálták, a tetőszerkezetet pedig a lángok megfékezése érdekében megbontották. Az egységek egy darab 11,5 kilogrammos propán-bután gázpalackot kihoztak az épületből. A tüzet négy vízsugárral sikerült eloltani. Személyi sérülés nem történt.

Húsz négyzetméteren száraz fű és összehordott szemét égett hétfőn kora este Mohora külterületén. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, senki nem sérült meg.

Árokba hajtott és a tetejére borult egy személygépkocsi hétfőn kora este Szendehely és Nőtincs között, a 2-es számú úton. A sofőr egyedül utazott, ki tudott szállni az autóból, de a mentők sérülése miatt kórházba szállították. A rétsági hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, melynek elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.

 

Fotó: illusztráció