Tartalomjegyzék

Balesetek az év elején

2020. január 08.

Január első napjaiban már öt közlekedési balesethez riasztották Nógrád megye tűzoltóit, egy esetben pedig menet közben gyulladt ki egy személygépkocsi motortere. Legutóbb egy halálos kimenetelű baleset elhunyt sofőrjét a tűzoltók emelték ki a roncsból.

Balesetekkel indult az év, két személygépkocsi is árokba hajtott egymástól nem messze a Salgótarján és Karancsalja közötti úton január elsején reggel, szinte egy időben. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók vonultak mindkét helyszínre, akik áramtalanították a járműveket, valamint a forgalom irányításában és a helyszín biztosításában segítették a rendőrség munkáját. Az első jármű műszaki mentése idején a forgalom egy sávon haladt, míg a másik nem akadályozta a közlekedést. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Ugyancsak újév napján a délutáni órákban megcsúszott és letért az úttestről, majd az árokba hajtott és a tetejére borult egy személygépkocsi délután Mátraszele közelében, a Mátraterenye felé vezető úton. A balesethez a bátonyterenyei hivatásos tűzoltókat és az Észak-Mátra Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkénteseit riasztották. Az egységek áramtalanítást végeztek és a forgalmat irányították, majd a rendőrségi helyszínelést követően a kerekeire állították a járművet. A személygépkocsiban öten utaztak, az egységek kiérkezése előtt valamennyien ki tudtak szállni. A mentők három embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak. Az érintett útszakaszon a műszaki mentés idején teljes útzár volt érvényben.

Egy személygépkocsi motorterében keletkezett tűz január 5-én este a 21-es számú úton, a salgótarjáni Ipari Park közelében.  A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a tüzet egy gyorsbeavatkozó sugárral eloltották, azonban a tűz oltása során nagy mennyiségű oltóvíz került az úttestre, emiatt a közútkezelőt is a helyszínre hívták az érintett útszakasz síkosság-mentesítése és a balesetek megelőzése érdekében. A jármű a forgalmat nem akadályozta, elszállításáról később a tulajdonosa gondoskodott. Személyi sérülés nem történt.

Lesodródott az útról és az oldalára borult egy Magyarnándor felé közlekedő személygépkocsi január 6-án délelőtt Mohora határában. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók áramtalanították és rögzítették a járművet, majd a helyszínt biztosították, a helyszínelést követően a forgalom zavartalanul haladt tovább. A jármű egyedül utazó sofőrje sérülést nem szenvedett, a járműből az egység kiérkezését megelőzően önállóan ki tudott szállni.

Január 7-én az esti órákban lesodródott az útról és az úttest alatt vezető vízátfolyó betonelemének csapódott egy személyautó a 21-es főúton, a salgótarjáni Ipari Park közelében. Az autó egyedül utazó sofőrje a helyszínen életét vesztette, holttestét a megyeszékhely hivatásos tűzoltói csak feszítővágó berendezéssel tudták kiemelni az összeroncsolódott járműből. A baleset helyszínelése és a műszaki mentés idején a forgalom a Budapest felé vezető oldalon egy sávon rendőri irányítás mellett haladt, Salgótarján felé a forgalom zavartalan volt.

 

 

Fotó: Salgótarjáni HTP (2020.01.01. Karancsalja)