Szerelőket gázolt el a száguldó autó

2019. június 21. 07:56

Együttműködési gyakorlatot tartottak tegnap a hivatásos tűzoltók és az Ipoly-völgyi Különleges Mentők Balassagyarmaton, a Déli elkerülő úton.

A gyakorlat, amely eligazítással, majd a szigorú munkavédelmi szabályokra történő előzetes felkészítéssel vette kezdetét, azon a feltételezésen alapult, hogy két szerelő csatornát tisztított, a munkások gépjárművébe egy nagy sebességgel közlekedő személygépkocsi belerohant, majd az úttestről lesodródva az út melletti vízelvezető árokba csapódott. A csatornában rekedt munkás súlyosan megsérült. Egy másik autót az érkező mozdony sodort el, több méteren keresztül maga előtt tolva. A vonaton utazó diákok nem sérültek meg.

A két összeroncsolódott gépjárműben rekedt sérülteket a balassagyarmati, a berceli, és a szécsényi hivatásos tűzoltók szabadították ki. Az Ipoly-völgyi Különleges Mentők és a hivatásos tűzoltók mindvégig együttműködve, egymás munkáját segítve hajtották végre a nem csak gyakorlat során előforduló, hanem a való életben bármikor adódó legfőbb közös feladatukat: az emberi életek megmentését. A sérültek minél biztonságosabb megmentésének érdekében az Ipoly-völgyi Különleges Mentők képzett önkéntesei hordágyba rögzítették, majd kiemelték a férfit és a gyakorlat feltételezése szerint a helyszínen lévő mentőszolgálat munkatársainak átadták.

Fotó: Szeles Péter tű. alezredes


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap